10/2/20

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε μικρές ευχάριστες εκπλήξεις στο έτερον ήμισυ. Γιατί είναι αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε κάποιον να μας σκέφτεται.
Γι' αυτό τι καλύτερο από ένα κέικ με μια ροζ καρδιά που μπορούμε να απολαύσουμε με το πρωινό καφέ μαζί με το ταίρι μας. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, γι' αυτό πάμε λοιπόν!! 


Υλικά:

  • 2 * 200 γραμμάρια βούτυρο                        
  • 2 * 200 γραμμάρια ζάχαρη                        
  • 2 * 4 αυγά                        
  • 2 * 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις                        
  • 2 * 0.1 λίτρο γάλα                      
  • 2 * 2 κουταλιές της σούπας μπέικινγκ πάουντερ  
  • 2 * βανιλίνη                      
  • λίγο αλάτι                        
  • κόκκινο βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Μερίδες: 10

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε μια μακριά ορθογώνια φόρμα (30εκ περίπου).
2. Αναμιγνύουμε 200γρ. βούτυρο και 200γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε τα 4 αυγά στο μείγμα ένα-ένα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε μαζί 300γρ. αλεύρι, 2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά 100ml γάλα.
4. Χρωματίζουμε το μείγμα ανοιχτό κόκκινο με το βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ξεκινάμε ρίχνοντας μία μικρή ποσότητα και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να πετύχουμε το χρώμα που επιθυμούμε).
5. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα ψησίματος και ψήνουμε στο φούρνο για 55 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, με ένα ξύλινο καλαμάκι (οδοντογλυφίδα), τρυπώντας το κέικ. Αν βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και αφαιρούμε τη φόρμα.
6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα. Όταν κρυώσει πλήρως το κόβουμε σε δύο φέτες. Κόβουμε τις φέτες του κέικ σε σχήμα καρδιάς.
7. Ετοιμάζουμε ξανά το μείγμα του κέικ όπως περιγράφεται στα βήματα 1-3. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα στη βάση της προετοιμασμένης φόρμας ψησίματος. Τοποθετούμε τις καρδιές στη σειρά μέσα στο μείγμα. Γεμίζουμε τη φόρμα με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει όπως και προηγουμένως.


Πηγή: Βιτάμ. http://www.vitam.gr/recipes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...