Και μιας και ξεκίνησαν τα πρωτοβρόχια, εδώ στους πρόποδες του Ταϋγέτου, καιρός να φτιάξουμε ένα φαγητό που συνδυάζει δύο αγαπημένα μεσσηνιακά προϊόντα: τις χυλοπίτες και τα λουκάνικα.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 λουκάνικο χωριάτικο
- 1 κούπα χυλοπίτες
- 2 κούπες νερό ή ζωμός κοτόπουλου ζεστό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κουταλιές σούπες λάδι
- 2 ώριμες ντομάτες πολτοπιημένες στο multi
- τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.
- Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα και μόλις κάψει, τα ρίχνουμε μέσα και τα σοτάρουμε, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και το λουκάνικο να ροδίσει.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις χυλοπίτες , τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
- Αλατοπιπερώνουμε, και όταν εξατμιστούν τα υγρά του, κλείνουμε την κουζίνα.
- Ρίχνουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε!
Ωραίο φαγάκι! Χουχουλιάρικο!
ΑπάντησηΔιαγραφή