Ύστερα από τις 'κρεπάλες' των διακοπών, καιρός για μια δροσερή, αλλή ταυτόχρονα ελαφριά συνταγή ζυμαρικών, κατάλληλη για φαγητό στο γραφείο.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. βίδες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
- 1 πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κίτρινη σε ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
- 2 ντομάτες ώριμες σε κυβάκια
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 150 γρ. φέτα
- αλάτι και πιπέρι
- 6 ελιές, ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
- 1/2φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- αλάτι και πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται στην συσκευασία και τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις βίδες, τα λαχανικά που περάσαμε από το τηγάνι , την ντομάτα, τον μαϊντανό και τη φέτα, σπασμένη σε κομματάκια. Περιχύνουμε με τη σος.
Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο 'Ταπεράκι στο Γραφείο' της Ελένης Ψυχούλη από το Βήμα Gourmet.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου