11/2/13

Χοιρινό στη γάστρα

Τέλειο κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο...!

Χοιρινό στη γάστρα 




-->
Μερίδες: 4

-->
Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι  δεντρολίβανο
  • 1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για πατάτες
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 1/4 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό

Πώς το κάνουμε:
  1. Πλένουμε το χοιρινό, κόβουμε την κάθε σκελίδα σκόρδου στα δύο και κρύβουμε το κάθε κομμάτι σε διαφορετική σχισμή που ανοίγουμε με μαχαίρι στο κρέας. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο και λεμόνι   στο κρέας.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ροδέλες, την γραβιέρα σε κυβάκια, και τα τοποθετούμε  στη γάστρα.
  3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τους ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών και αλάτι και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
  4. Ψήνουμε τη γάστρα στους 170οC για 2 ώρες . Στη μία ώρα ψησίματος  γυρίζουμε το φαγητό από την άλλη πλευρά, ώστε να ψηθεί καλά.
 

10 σχόλια:

  1. καλή αρχή!!!
    θα το φτιάξω σίγουρα!!!φαίνεται τέλειο!!
    είσαι θεά!!!
    Kate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Kate!Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  2. Η παραπάνω συνταγή μου κεντρίζει...τον ουρανίσκο.
    "Ψήνομαι" να τη δοκιμάσω!
    Όμορφο blog με απλά και ακριβή βήματα κατά την εκτέλεση των οδηγιών. Μπράβο και ξανά ΜΠΡΑΒΟ !
    Καλή αρχή και εύχομαι ένα όμορφο ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο των γεύσεων!!!

    Υ.Γ.: Περιμένω να διαβάσω σύντομα και εκείνη τη συνταγή για το cake καρότου... με τα τόοοοσα πουέχουμε ακούσει πια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε 'ψήνει' να το δοκιμάσεις. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας βάζουμε σε πειρασμό!!! Όσο για το κέικ καρότου έρχεται σύντομα...! ;)

      Διαγραφή
  3. Και ναι , συμφωνώ και εγώ : " Είσαι τελικά Θεά"
    Μόνο η Καλαμάτα...

    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!!Άν και η Λάρισσα είναι εξίσου δυνατή στη γαστρονομία!

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλή !!!
    Και η συνταγή και η μαγείρισσα!!
    Περιμένω εναγωνίως διαιτητικές συνταγές ζαχαροπλαστικής!!!
    ;-)
    boutvaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ πολύ boutvaki!!Θα ανεβάσω σύντομα διαιτητικές συνταγές, για να στερούμαστε μόνο θερμίδες και όχι γεύση!!!

      Διαγραφή

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Καλό Οκτώβρη! Ο Σεπτέμβρης ήταν δύσκολος μήνας. Είχε πολλές αλλαγές για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ευτυχώς ευχάριστες, ένα φορτωμένο πρ...