10/4/13

Pesto... κι έγινε!

Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά αυτή τη σάλτσα σε ένα ιταλικό εστιατόριο στην Κρήτη, ενθουσιάστηκα. Όταν έμαθα πόσο απλή ήταν στην παρασκευή της, ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο!!!



Μερίδες 2-3

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 15 φρέσκα και καλά πλυμένα φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό.
  • 1 σκελίδα σκόρδο.
  • 1/2 ποτήρι λάδι.
  • 25 gr παρμεζάνα
  • 15 gr καθαρισμένο κουκουνάρι

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε στο μούλτι όλα τα  υλικά καλά, ώστε να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα.Άν περισσέψει σάλτσα, μπορούμε να την φυλάξουμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο
για αρκετό καιρό.

Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά της προτίμησής μας, σύμφωνα με τις οδηγίες,
τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα πέστο. Μοιρά-
ζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα, ρίχνουμε τριμμένο τυρί , κατά προτίμηση παρμεζάνα,
και σερβίρουμε!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cookies πορτοκαλιού με τυρί κρέμα

Ιδανικά για να διακοσμήσουν τα παγωτάκια μας, αλλά και σκέτα... αυτά τα μπισκότα με πορτοκάλι και τυρί κρέμα, είναι μούρλια!!            ...