30/5/13

Banoffee

Ένα απλό και εύκολο γλυκάκι για το Σ/Κ...
 
 


Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 125 γρ. βούτυρο
  • μπανάνες
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη)
Μερίδες: 6 ατομικά φορμάκια (όπως της φωτογραφίας)

Πώς το κάνουμε:
  • Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες, έτσι ώστε να γίνει καραμέλα.
  • Στη συνέχεια,  τρίβουμε τα μπισκότα στο multi .
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ποτίζουμε με αυτό τα τριμμένα μπισκότα.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι ή σε ατομικά φορμάκια στρώνουμε τη βάση.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να παγώσει.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω στη βάση την καραμέλα μας (το βρασμένο καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα) .
  • Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φετούλες μπανάνας.
  • Τέλος βάζουμε την σαντιγύ με το κορνέ και διακοσμούμε με την καραμέλα που μας έχει περισσέψει.

  • Προσοχή: Όσον αφορά στο βράσιμο του γάλακτος, το μεταλλικό κουτί πρέπει να είναι συνεχώς καλυμμένο με νερό μέσα στην κατσαρόλα.Το κουτί πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένο, και όταν έρθει η ώρα να το βγάλουμε από την κατσαρόλα, θα πρέπει να πιάσουμε με λαβίδα. Προσοχή, γιατί καίει! Το αφήνουμε να κρυώσει στο νεροχύτη, και μετά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, ή να το αποθηκεύσουμε στο ντουλάπι για αρκετούς μήνες.
    Τα ατομικά μπολάκια βολεύουν πολύ στο σερβίρισμα σε ένα πάρτυ ή ως κέρασμα στη δουλειά. Υπάρχουν σε πολλά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

     

    1 σχόλιο:

    Κέικ καρδιά

    Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...