8/8/13

Ρυζόγαλο με στέβια

Και κάπως  έτσι...έφτασαν οι διακοπές και για μένα! Άς φάμε ένα δροσιστικό ρυζογαλάκι, ας ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας και βουρ! Καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι! Πολύτιμη αποσκευή να έχουμε την αισιοδοξία, σε πείσμα των καιρών!Ας γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για το φθινόπωρο που θα έρθει. Θα μου λείψει η blogoπαρέα μας, αλλά σύντομα θα επανέλθω με νέες ιδέες και συνταγές.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!  


Υλικά που θα χρειαστούμε:

- 6 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 1/2 φλιτζάνι στέβια
- 4 κουταλιές κορν φλάουερ
- 2 βανίλιες
- 3 φλιτζάνια νερό
- Λίγη κανέλα

Πώς το κάνουμε:

-Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.
-Βάζουμε σε μια λεκάνη το γάλα, τη στέβια, το κορν φλάουερ και το ανακατεύουμε.
-Τα προσθέτουμε στο βρασμένο ρύζι και τα ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει το μείγμα.
-Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε ποτήρια ή σε μπολάκια.
-Αφού κρυώσει, βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε το ρυζόγαλο με λίγη κανέλα.
Προσοχή!!!! Επειδή υπάρχουν στην αγορά διάφορα προϊόντα στέβιας, εγώ χρησιμοποίησα ένα όπου η στέβια αντιστοιχεί 1:1  με τη ζάχαρη. Στην συνταγή αυτή δηλαδή, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τη στέβια με ζάχαρη, στην ίδια ποσότητα.

3 σχόλια:

  1. Yeap! Ayto to fito exei bei gia ta kala sti zoi mas! Ego ton kafe mou ton pino me stevia! Mou aresei to rizogalo alla den etixe na to kano me etsi! Tha to dokimaso:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...