27/10/13

Σαρδέλες Γεμιστές

Οι σαρδέλες ήταν ανέκαθεν το ψάρι του Έλληνα, ειδικά τώρα με την κρίση λόγω της σχετικά προσιτής τιμής του. Ωστόσο, εκτός από προσιτές, οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε ωφέλιμα ω-3 λιπαρά και έχουν εξαιρετική νοστιμιά.


Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κιλό σαρδέλες
για τη γέμιση:
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας λεμόνι
  • 1 λιαστή τομάτα
  • 1 κουτ. γλ. κάππαρη
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
λαδολέμονο:
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας λεμόνι
  • μισό φλυτζάνι νερό
  • ρίγανη
Μερίδες: 5

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρώντας από τις τα κεφάλια, τα εντόσθια και τις φιλετάρουμε. Στην συνέχεια, τις πλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε ώστε να γίνει μία παχύρευστη πάστα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, και πάνω σε αυτή απλώνουμε τις μισές σαρδέλες. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε τη πάστα μαϊντανού στις σαρδέλες και κλέινουμε από πάνω με τις υπόλοιπες.

Φτιάχνουμε το λαδολέμονο και το απλώνουμε πάνω στις σαρδέλς.

Ψήνουμε τις σαρδέλες στον φούρνο στο πρόγραμμα grill στους 180ο(  για 30 λεπτά.

5 σχόλια:

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...