6/10/13

Φασολάδα

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει για τα καλά, τι καλύτερο για να φάμε από μια ωραία ζεστή φασολάδα που θεωρείται άλλωστε ένα από τα εθνικό μας φαγητά


Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 400 γρ. φασόλια μέτρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4-5

Πώς το κάνουμε:
  • Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπωλ με νερό να τα σκεπάζει για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Τα πλένουμε καλά, και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τη σελινόριζα, το σέλινο, τη δάφνη, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το λάδι και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να χυλώσουν.
  • Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η φασολάδα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπημένο φαγάκι! Ειδικά αν έχεις μια ζεστή φρατζόλα ψωμάκι και μπόλικη φέτα για να το συνοδεύσεις! Μιαμ μιαμ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή