15/12/13

Πατάτες με πορτοκάλι

Οι πατάτες είναι ένα αγαπημένο τρόφιμο τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους. Τι συμβαίνει όμως, όταν θέλουμε κάτι διαφορετικό από τις κλασσικές τηγανιτές πατάτες, τις βραστές ή του φούρνου? Τότε, συνδυάζουμε το βράσιμο με τον φούρνο, προσθέτουμε το ευωδιαστό άρωμα του πορτοκαλιού και ιδού: 
 
 
 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 700 γρ. πατάτες μικρές (τύπου Γαλλίας)
  • αλάτι χονδρό
  • 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα τους)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλο σπιτικό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:
  • Πλένουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε καλά με σύρμα κουζίνας για να φύγουν τυχόν χώματα.
  • Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους μέσα σε άφθονο νερό με το χονδρό αλάτι για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, μεταφέερουμε τις βρασμένες πατάτες  σε μεγάλη λεκανίτσα και τις ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο στους 220 ( για 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι μια παραλλαγή της συνταγής 'Πατάτες με πορτοκάλι και μανταρίνι' από το βιβλίο Έθνος, Cookbook, 52 Κυριακάτικα Τραπέζια.

3 σχόλια:

  1. Πατάτα στο φούρνο με πορτοκάλι είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός και το γεγονός ότι έβαλες ζάχαρη θα το καραμελώσει. Τις βλέπω να γίνονται υπέροχες! Θα το δοκιμάσω σίγουρα αυτές τις μέρες. Καληνύχτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι μικρές πατατούλες! Οι δικές θα πρέπει να έγιναν πολύ αρωματικές και νοστιμότατες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες οι baby πατατούλες σου! Ιδανικό συνοδευτικό για τις μέρες των γιορτών! Και όχι μόνο... ;-)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπριοσάκια με σταφίδες και κάρδαμο

Με τον καιρό να έχει για τα καλά χαλάσει, έχουμε την καλύτερη αφορμή να μένουμε στο σπίτι περισσότερο και να απολαμβάνουμε όμορφα πρωϊνά, ...