16/2/14

Μπισκότα βρώμης

Άλλη μια όμορφη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ξεκινά. Ευτυχώς, και αυτός ο μήνας είναι γεμάτος γιορτές. Την προηγούμενη Παρασκευή ήταν η γιορτή των Ερωτευμένων και αυτή την εβδομάδα είναι η Τσικνοπέμπτη. Το καλό με αυτές τις γιορτές είναι ότι αποτελούν μια καλή δικαιολογία για να κάνουμε κάτι διαφορετικό και φυσικά για να δοκιμάσουμε νέες γαστρονομικές ιδέες. Όχι, ότι χρειαζόμαστε δικαιολογία βέβαια . Η καλή παρέα και η διάθεση είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε.
Έτσι, για την γιορτή των Ερωτευμένων κάποιες ημέρες νωρίτερα έφτιαξα αυτά τα μπισκοτάκια τύπου' Digestive για το ταίρι μου, που αποδείχτηκαν πολύ γευστικά και σχετικά εύκολα στην παρασκευή τους.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής
  • 100 γρ. βρώμη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 50 γρ. καφέ ζάχαρη
  • 100 γρ. αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερι (προαιρετικά)
  • 1 κ. σ. αποξηραμένες σταφίδες (προαιρετικά)

  •  
    Τεμάχια: 15 (ανάλογα το μέγεθος βέβαια)
     
    Πώς το κάνουμε:
    1. Ρίχνουμε την βρώμη στο mixer και τη αλέθουμε για 5 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ψίχουλα.
    2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά ( αλεύρι ολικής, βρώμη, ζάχαρη, baking powder,  κανέλα, κράνμπερι και σταφίδες).
    3. Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
    4. Προσθέτουμε τότε το γάλα όσο να δημμιουργηθεί μια νωπή ζύμη. Σχηματίζουμε μία μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσει και να σφίξει η ζύμη. Δεν πρέπει να μείνει περισσότερο στο ψυγείο, γιατί θα σκληρύνει πολύ και θα δουλεύεται δύσκολα.
    5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλο πάχους 3 χιλιοστών και από αυτό κόβουμε με κουπ πατ μπισκότα στα σχέδια που θέλουμε..
    7. Βάζουμε τα κομμάτια αυτά της ζύμης σε χαμηλό ταψί φούρνου, καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας για 15 - 20 λεπτά, έως ότου να πάρουν λίγο χρώμα και να είναι σταθερά στο άγγιγμα.
    8. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και... καλή μας όρεξη!!!

    9. Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/spitika-mpiskota-e2809cdigestivee2809d.html

    4 σχόλια:

    1. Και νόστιμα, και εύκολα, και τα απολαμβάνουμε χωρίς πολλές τύψεις!!
      Καλή βδομάδα!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Αχ τέλεια!! Να μπορώ να φάω 2 παραπάνω χωρίς πολλές τύψεις!! Ciao κοριτσάκι^^

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Πολύ ωραία! Να και κάποια που έφτιαξε κάτι υγιεινό για τον αγαπημένο της!
      :) :)
      Μου αρέσουν τα μπισκότα βρώμης!

      Καλημέρα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Ωραία υλικά έχουν.
      Μέσα στην ενέργεια και είναι κατάλληλα για όλες τις γιορτές

      Καλή Τσικνοπέμπτη :)

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Γιαουρτοζελέ

    Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...