2/11/14

Σούπα μινεστρόνε

Την τελευταία εβδομάδα το κρύο έκανε για τα καλά την εμφάνισή του και μαζί μ'αυτό και τα πρώτα κρυολγήματα. Βήχας, πονόλαιμος και πονοκέφαλος με έκαναν να χάσω για τα καλά τον ύπνο μου, αλλά και την υπομονή μου. Το σπίτι εφοδιάστηκε με όλα τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης: σιρόπι για το βήχα, ειδικές καραμέλες και παυσίπονα για τον πονοκέφαλο. Όσο και να βοηθάνε όλα αυτά όμως, τίποτα δεν είναι καλύτερα από μια απολαυστική σούπα που θα ζεστάνει σώμα και ψυχή.
 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, σε κυβάκια
- 2 πράσα, σε ροδέλες
- 1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές φέτες
- 1/4 μέτριο λάχανο, σε μπουκιές
- 1 μέτρια πατάτα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και το σέλερι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο, τη πατάτα και 11/2 λίτρο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε την πατάτα και την πολτοποιούμε στο multi μαζί με 2 φλιτζάνια από το ζουμί του φαγητού. Ξαναρίχνουμε το μίγμα της πατάτας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και όσο ακόμα νερό χρειάζεται , δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε το μακαρονάκι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε την σούπα μας καυτή, συνοδεύοντάς την με τραγανό ψωμί, ελαφρώς φρυγανισμένο.

Πηγή :  Βιβλίο Μαγερικής, Βήμα Gourmet

 

2 σχόλια:

  1. Μμμ..., ωραία σουπίτσα!Ό,τι πρέπει για το κρύο! Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σούπα τέλεια για να περνάνε όλα τα κρυώματα και οι κακοδιαθεσίες!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...