21/12/14

Τρουφάκια με κάστανο

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι ήδη αρκετά κοντά. Τα σπίτια, τα καταστήματα και οι πλατείες έχουν στολιστεί για τα καλά. Μέσα σε αυτή την γιορτινή ατμόσφαιρα ο κόσμος ξεχνάει τα προβλήματα του και τις έννοιες του, έστω για λίγο, και αυτό έχει πολλή ανάγκη. Επηρεασμένη από αυτό το γιορτινό κλίμα ήθελα να φτιάξω κάτι αντίστοιχο, και τι καλύτερο από τρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα. Είναι αρκετά εύκολα και απολαυστικά ειδικά για τους λάτρεις της σοκολάτας! Σας εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και καλή ξεκούραση!!!!!!!!!!!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. πουρές κάστανου
  • 500 γρ. κρέμα κάστανου
  • 150 γρ. μαρόν γλασέ, θρυμματισμένα
  • 25 γρ. λικέρ καφέ (ή σκούρο ρούμι)
  • 375 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 125 γρ. σκόνη κακάο, καλής ποιότητας, για την επικάλυψη

  •  
    Μερίδες: 40 τρουφάκια
     
    Εκτέλεση:
    Λιώνουμε το βούτυρο  σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πουρέ και την κρέμα κάστανου. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε και τα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, ρίχνουμε το λικέρ καφέ (ή το ρούμι) και ανακατεύουμε καλά.
    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε στο χείλος μιας κατσαρόλας, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Οσο λιώνει η σοκολάτα την ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
    Την αδειάζουμε στο μείγμα κάστανου και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ.
    Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το πλάθουμε με τα χέρια μας σε μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια.
    Αδειάζουμε το κακάο σε ένα πιάτο και κυλάμε εκεί τα τρουφάκια για να καλυφθούν καλά. Τα σερβίρουμε αμέσως. 
     
    Πηγή: Η συνταγή είναι μια παραλλαγή της Ντίνας Νικολάου (http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1045).

    3 σχόλια:

    1. Καλα Χριστουγενναμε υγεια,αγαπη,χαρα!!!
      Τα τρουφακια σου ειναι τοτελειο κερασμα!!!!!
      φιλια!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ! Καλά Χριστούγεννα σε εσένα και την οικογένεια σου!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Πολύ ωραία και λαχταριστά μου φαίνονται , και δεν εχω δοκιμάσει το καστανο σε τρουφάκια θα τη δοκιμάσω σιγουρα τη συνταγή σου , Καλή δημιουργική και πανω απο όλ ΥΓΕΊΑ χρονιά να έχουμε
      απο : xiotiko.blogspot.gr

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Κέικ καρδιά

    Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...