19/1/15

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού

Το απλό και καθημερινό κοτόπουλο με ρύζι σε μια διαφορετική εκδοχή που σε προκαλεί να τη δοκιμάσεις.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι
- 3 ποτήρια νερό
- 1/2 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα (400 γρ.)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 200γρ.
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Μερίδες: 4

Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και τα σωτάρουμε και από τις δυο πλευρές, ώστε να ροδίσουν. Ρίχνουμε το νερό, την σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, μετά από 2 ώρες σε μέτρια φωτιά, το κατεβάζουμε από το μάτι. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την σάλτσα πάνω σε ρύζι μαζί με το κοτόπουλο και... καλή μας όρεξη!

4 σχόλια:

  1. πραγματικα η συνταγη σου με προκαλει να την φτιαξω!!!!!!
    φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε προκαλεί. Δοκίμασε την και δεν θα χάσεις!

      Διαγραφή
  2. Τέλεια σάλτσα με λίγα λιπαρά!Φοβερή ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...