20/9/15

Τυροψωμάκια

 
Καλοκαιρινές διακοπές οριστικά τέλος! Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, και η απεγνωσμένη σεφ ξανά πίσω στα μαγειρέματά της. Ξαναπιάνω κατσαρόλες και κουτάλες και ξεκινάμε για νέες γευστικές αναζητήσεις! Όχι ότι στο μεσοδιάστημα τα αφήσαμε εντελώς...
Οι φετινές διακοπές ήταν πολύ ιδιαίτερες και πέρασαν πολύ γρήγορα. Ήταν 2 σε 1.Διακοπές και γάμος μαζί.
Ο γάμος έγινε στην πιο ωραία εκκλησία της Μεσσηνίας,
στην Ευαγγελίστρια Βέργας
με την πιο απίστευτη θέα στο μεσσηνιακό κόλπο.  
Ακολούθησε ένα υπέροχο πάρτυ με τους φίλους μας και τις οικογένειες μας.
Οι δίπλες φυσικά είχαν την τιμητική τους, όπως συνηθίζεται στα μέρη μου.
 
Οι διακοπές στη συνέχεια ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητες για να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε.
Πρώτα στη Μονεμβασιά,
μια πέτρινη καστροπολιτεία που κυριολεκτικά έχει μείνει πίσω στο χρόνο.
 Η πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. 
 Οι βόλτες στα πέτρινα καλντερίμια του σε ταξιδεύoυν σε άλλες εποχές.
Και μετά στην Ελαφόνησο, σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, την παραλία του Σίμου.
 
Η επιστροφή μας βρήκε με την γλυκιά γεύση της νοσταλγίας όλων αυτών των καλοκαιρινών στιγμών.
Κι επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι..., πάμε για τη συνταγή. Ένα εύκολο κολατσιό για όλες τις ώρες. 
 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μπέικιν πάουντερ
  • 2 κύβους μαγιά
  • 4 αυγά
  • αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 κρόκοι αυγών αραιωμένοι με λίγο νερό για την επάλειψη
  • σουσάμι
 
Τεμάχια: 30

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τα αυγά.
  2. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά εκτός από το τυρί.
  3. Αφήνουμε μισή ώρα την ζύμη να ξεκουραστεί.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.
  5. Ανοίγουμε με το χέρι μας ένα κομμάτι ζύμης σε σχήμα στρογγυλό. Πατάμε με ένα ποτήρι για να έχουμε ομοιογενές σχήμα.
  6. Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε.
  7. Αραδιάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί στο οποίο βάλαμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φύρνο για μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν χρώμα στους 180 βαθμούς.

Καλό φθινόπωρο σε όλους!
 
 

2 σχόλια:

  1. τι ωραια μερη !! αλλα τα τυροψωμακια ακομα πιο ωραια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζήσετε !!! Όλη σας η ζωή να είναι σπαρμένη με ροδοπέταλα και να είστε ευτυχισμένοι όπως την πρώτη μέρα του έγγαμου βίου σας !!!!!
    Οι φωτογραφίες σου υπέροχες δεν έχω ιδέα για αυτά τα μέρη, και τα τυροπιτάκια σου θα δοκιμαστούν σύντομα μιας και τα σχολεία άνοιξαν και χρειάζομαι καθε μέρα και κάτι διαφορετικό για να τους δίνω
    από : xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Καλό Οκτώβρη! Ο Σεπτέμβρης ήταν δύσκολος μήνας. Είχε πολλές αλλαγές για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ευτυχώς ευχάριστες, ένα φορτωμένο πρ...