13/5/16

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα

Ναι, είμαστε μπισκοτολάτρεις στην οικογένεια. Και να θέλω να το αρνηθώ δεν μπορώ μιας και στο σπίτι πάντα υπάρχουν διαθέσιμα φρέσκα μπισκοτάκια που περιμένουν υπομονετικά πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Όταν όμως συνδυαστούν και με σπιτική μαρμελάδα γίνεται φοβερός συνδυασμός και εξαφανίζονται από το γυάλινο βάζο τους εν ριπή οφθαλμού. Ουσιαστικά πρόκειται για την συνταγή του μπισκότου σαμπλέ. Κλασσική, μα πάντα αγαπημένη.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 600 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 330 γραμμάρια βούτυρο
  • 170 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Τεμάχια: 40-50
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη και προσθέτουμε το βούτυρο κρύο κομμένο κομματάκια. Με τα δάχτυλα ανακατεύουμε το μίγμα ώστε να γίνει ψιχουλιαστή ζύμη.
  2.  Προσθέτουμε τα αυγά και ζυμώνουμε τα υλικά, όχι όμως δυνατά για να μην γίνουν σφιχτά τα μπισκότα.
  3. Τυλίγουμε σε μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε για μισή -μία ώρα στο ψυγείο.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και κόβουμε με κουπ πατ τα σχέδια που θέλουμε.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά απλώνουμε μαρμελάδα πάνω στο ένα και τοποθετούμε από πάνω του το άλλο.
  7. ¨Ετοιμα!

3 σχόλια:

  1. πανευκολα και σιγουρα πεντανοστιμα οτι πρεπει για τον καφε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαίνεται πολύ νόστιμο σε όλα, ευχαριστώ για τη συνταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει! Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Καλό Οκτώβρη! Ο Σεπτέμβρης ήταν δύσκολος μήνας. Είχε πολλές αλλαγές για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ευτυχώς ευχάριστες, ένα φορτωμένο πρ...