30/7/17

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους καλούς- όπως λέει και το γνωστό άσμα-. Η απεγνωσμένη σεφ και τα ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ κλείνουν κι αυτά για διακοπές και σας περιμένουν ξανά τον Σεπτέμβρη. Δεν γινόταν όμως να κλείσουμε το 'μαγαζί' χωρίς μια τελευταία συνταγή ως ένα γλυκό αντίο. Είναι ένα πολύ εύκολο και γνωστό γλυκάκι με λίγες θερμίδες για αμετανόητους γλυκατζήδες, που όμως προσέχουν τη διατροφή τους.
Είναι το γιαουρτοζελέ. Πανεύκολο, γνωστό σε πολλές εκδοχές και έτοιμο σε χρόνο dt!Περιμένουμε και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις!







Υλικά:

- 2 φακελάκια ζελέ με γεύση της αρεσκείας μας, χωρίς ζάχαρη
- 400 ml κρύο νερό
- 400 ml ζεστό νερό
- 400 γρ. γιαούρτι 2%
προαιρετικά 1 κ.σ. μέλι
για διακόσμηση κομμάτια φρούτου της αρεσκείας μας


Μερίδες: 8

Εκτέλεση:
Διαλύουμε το περιεχόμενο από τα φακελάκια του ζελέ στο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγογδάρτη. Ρίχνουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κεσεδάκια με το γιαούρτι και το μέλι, αν θέλουμε για πιο γλυκό. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μίγμα σε μπολάκια που τα βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις παγώσουν, γαρνίρουμε μα φρούτα και... καλή μας όρεξη.


ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

1 σχόλιο:

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...