25/3/13

Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές

Έρχονται ξαφνικά φίλοι στο σπίτι για φαγητό? Είναι καθημερινή απόγευμα και θέλουμε κάτι γρήγορο αλλά ταυτόχρονα γευστικό και ελαφρύ?Όπως και να χει, δεν χρειάζεται πανικός. Η ακόλουθη συνταγή έχει αυτό που χρειαζόμαστε:



Μερίδες: 2

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 2 πιπεριές, μία κόκκινη και μία πράσινη (εγώ έβαλα φλωρίνης)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό
  • χυμός από ένα λεμόνι 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Πώς το κάνουμε:

  • Πλένουμε το κοτόπουλο, και το κόβουμε σε μπουκιές. Μετά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις χρωματιστές πιπεριές  σε μικρότερα  κομμάτια.
  • Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει, τότε ρίχνουμε μέσα τις μπουκιές κοτόπουλου και τις σωτάρουμε από όλες τις πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε το κοτόπουλο στην άκρη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι στο λάδι  και το σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το σκόρδο πολτοποιημένο και σβήνουμε με το κρασί. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και τον χυμό από λεμόνι.
  • Μόλις εξατμιστούν τα υγρά του, συμπληρώνουμε με το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε το κρέας να μείνει μαλακό στο τέλος και να μην μας στεγνώσει.
  • Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές. Έτοιμος ο μεζές της παρέας. 

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα!Και γρήγορο και γευστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το κάνω σίγουρα!Ώς εργαζόμενη νοικοκυρά ψάχνω για εύκολες συνταγές που δεν απαιτούν πολύ χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω απόλυτα!Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...