12/5/13

Παέγια

Ήθελα από καιρό να φτιάξω αυτή τη συνταγή μιας και από τότε που την είχα δοκιμάσει στην Ισπανία μου άρεσε πολύ. Επίσης είχα την περιέργεια να δοκιμάσω τον κρόκο κοζάνης σε φαγητό. Έτσι, προμηθεύτηκα τα υλικά, την καλή μου διάθεση και ...τελικά άξιζε τον κόπο!
 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. ρύζι (καρολίνα)
  • 600 γρ. θαλασσινά διάφορα κατεψυγμένα (γαρίδες, καλαμαράκια, μύδια)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες 
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 4 κουταλιές σούπες μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 γραμαρίου σαφράν
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μερίδες: 6
 
Πώς το κάνουμε:
  • Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και μετά προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό και τις πιπεριές.
  • Όταν πάρει βράση το φαγητό, ρίχνουμε το ρύζι, τον μαϊντανό και το σαφράν. Στην συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την παέγια να μαγειρευτεί για 17-18 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε τον αρακά και τα θαλασσινά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν.
  • Αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε.
Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο του Β.Δρίσκα 'Αυτή είναι η κουζίνα μου' με ορισμένες παραλλαγές. Η σημαντικότερη είναι ότι στο βιβλίο η συνταγή για παέγια εκτός από θαλασσινά έχει επιπλέον , κοτόπουλο και λουκάνικο και αντί για νερό , ζωμό κοτόπουλου. Η δική μου εκτέλεση περιλαμβάνει μόνο θαλασσινά.Κάποια στιγμή όμως, θα δοκιμάσουμε και τον συνδυασμό κρέατος και θαλασσινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...