16/5/13

Παγωτό τσιζκέικ με κράνμπερι

Ως μέγα λάτρης του τσιζκέικ αλλά και του παγωτού, ήταν αναμενόμενο να φτάσω κάποτε στο δίλημμα : Παγωτό ή τσιζκέικ?Τσιζκέικ ή παγωτό?Ή μήπως και τα δύο? Και μετά βρέθηκε αυτή η συνταγή στο δρόμο μου και με έβγαλε από το δίλημμα.



Υλικά που θα χρειαστούμε:
  •  300 ml γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκους αβγών
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα
  • 10 μπισκότα digestive χοντροκομμένα
  • 2 βανίλιες
Μερίδες: 6
Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες σε κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα γάλακτος και μασκαρπόνε πάνω από τα χτυπημένα αβγά και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τα κράνμπερι. Μεταφέρουμε στο δοχείο που έχουμε παγώσει στην κατάψυξη και ύστερα από μιάμιση ώρα προσθέτουμε τα μπισκότα.Όταν σερβίρουμε το παγωτό μπορούμε να το γαρνίρουμε με λίγα κράνμπερι.
 
Η συνταγή είναι από την εφημερίδα Έθνος και είναι πολύ πρωτότυπη και δροσιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...