Καθώς το καλοκαιράκι πλησιάζει, στο μυαλό μου τριγυρίζουν συνεχώς εικόνες από θάλασσα, ήλιο, διακοπές, ουζάκια και φρέσκα μπαρμπούνια ψητά στη λαδόκολλα με μια δροσιστική πατζαροσαλάτα.
Γιατί το καλοκαίρι θέλουμε εύκολες, γρήγορες και δροσιστικές συνταγές. Μπορεί για μπάνιο στη θάλασσα να είναι λίγο νωρίς ακόμη, αλλά για τα πατζάρια είναι της εποχής και μπορούμε να τα βρούμε στα Σ/Μ ή στα μανάβικα φρέσκα με μεγάλη ευκολία. Ήρθε η ώρα λοιπόν!Ξεκινάμε τα μαγειρέματα!
Πατζαροσαλάτα εύκολη και ελαφριά
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 2 πατζάρια μέτρια
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι 2%
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
- αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη (ανάλογα με το πόσο
- καυτερή τη θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλη)
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνιθο, μαϊντανό
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τα πατζάρια και όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο και τα αρωματικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα κυβάκια πατζαριού.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά, προκειμένου να μην πολτοποιηθούν.
- Αλατίζουμε και είμαστε έτοιμοι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου