Τώρα που οι μελιτζάνες έχουν αρχίσει και βγαίνουν, να μια διαφορετική ιδέα για τους λάτρεις των ζυμαρικών!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο (500 γραμ.) πένες
- 150 γραμ. κασέρι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 φλάσκες μελιτζάνες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- ποικιλία από φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, για να ψήσετε την μελιτζάνα
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, απλώνουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε τα ψημένα κομμάτια της μελιτζάνας, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την ζάχαρη, την πάπρικα και τις ελιές και μαγειρεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με την σάλτσα. Προσθέστε το κασέρι και τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο 'Αυτή είναι η κουζίνα μου', του Β. Δρίσκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου