26/5/13

Πένες με μελιτζάνα, ελιές και κασέρι

Τώρα που οι μελιτζάνες έχουν αρχίσει και βγαίνουν, να μια διαφορετική ιδέα για τους λάτρεις των ζυμαρικών!
 



Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 πακέτο (500 γραμ.) πένες
  • 150 γραμ. κασέρι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 φλάσκες μελιτζάνες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • ποικιλία από φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, για να ψήσετε την μελιτζάνα

Πώς το κάνουμε:
  • Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, απλώνουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε τα ψημένα κομμάτια της μελιτζάνας, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την ζάχαρη, την πάπρικα και τις ελιές και μαγειρεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με την σάλτσα. Προσθέστε το κασέρι και τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο 'Αυτή είναι η κουζίνα μου', του Β. Δρίσκα.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...