27/6/13

Γαριδομακαρονάδα

 
 


 Υλικά που θα χρειαστούμε:

-1 πακέτο γαρίδες μεσαίες ή μικρές χωρίς κέλυφος

-½ πακέτο μακαρόνια

-2 σκ. σκόρδο

-1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

-Λίγη γλυκιά πάπρικα

-1 συσκ. ντομάτα κονκασέ

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

-Aλάτι και πιπέρι

Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο. Το αφήνουμε μόνο ένα λεπτό, δεν το σοτάρουμε γιατί θα πικρίσει. Ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα για να δώσει για πιο πικάντικη γεύση. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Βράζουμε για 4-5 λεπτά και κατεβάζουμε την σάλτσα από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά.
Στη συνέχεια,  παίρνουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι, και καλή μας όρεξη!!!

 

1 σχόλιο:

  1. Γαριδομακαρονάδα κλασική και αγαπημένη! Μου αρέσει και η ιδέα σου να βάλουμε λίγη πάπρικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...