20/6/13

Πατάτες Wedge

Από τη στιγμή που δοκίμασα αυτές τις πατάτες σε μια μπιραρία,  έψαχνα να βρω την συνταγή για να τις κάνω και στο σπίτι.Τελικά την βρήκα, και είναι πανεύκολη.




Υλικά που θα χρειαστούμε:

- 5-6 Πατάτες μέτριες ή 10 πατάτες μικρές
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- ριγάνη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Μερίδες: 3-4

Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αρκετό νερό με τη φλούδα, μέχρι να μαλακώσουν, όμως μην βράσουν εντελώς.
-Στην συνέχεια, αφού κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε στα τέσσερα.
-Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί
-Τοποθετούμε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα, με όλα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
- Τα ψήνουμε για 30 λεπτά στος 180ο( ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
- Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

Οι πατάτες αυτές μπορούν να συνοδέψουν ιδανικά κρέας ή αλλαντικά και είναι μια διαφορετική πρόταση από τις κλασσικές τηγανιτές πατάτες. Τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσουμε μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα τα γούστα μας.
Άν σας προβληματίζει το ότι οι πατάτες τρώγονται με την φλούδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογικές. Άν και με το πολύ καλό πλύσιμο και το βράσιμο δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!Θα τα πούμε την Δευτέρα με νέα συνταγή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cookies πορτοκαλιού με τυρί κρέμα

Ιδανικά για να διακοσμήσουν τα παγωτάκια μας, αλλά και σκέτα... αυτά τα μπισκότα με πορτοκάλι και τυρί κρέμα, είναι μούρλια!!            ...