Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 φύλλο κουρού
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 250 γρ. κοτόπουλο
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 2 αβγά, χτυπημένα
- 100 γρ. κατίκι
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα στρώνουμε το φύλλο κουρού.
- Το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία.
- Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε με τα υπόλοιπα υλικά τη γέμιση.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κομμάτια.
- Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία, και αφήνουμε τα υλικά στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο(.
- Προσθέτουμε στο μείγμα του κοτόπουλου τα αβγά χτυπημένα μαζί με το γιαούρτι, το κατίκι και το μάραθο.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα, στρώνουμε καλά και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στη χαμηλή σχάρα για 35 λεπτά.
Πρσοχή!!!
Θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε 4 πράσα στο 6ο βήμα ή μερικά ντοματίνια στο προτελευταίο βήμα ανάλογα τις προτιμήσεις μας.
Η συνταγή βασίστηκε στην συνταγή 'Τάρτα με κοτόπουλο και πράσα' από το βιβλίο 'Τα καλέσματα της ευκολίας', του Μάκη Γεωργιάδη.
Υπέροχη τάρτα!! Απλά υλικά συνθέτουν ένα υπέρχο πλήρες γεύμα!! Ο μάραθος νιώθω ότι της πηγαίνει πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Υπέροχη και με ωραίους συνδυασμούς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλώς σε βρίσκουμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατη και "πλούσια" η τάρτα σου, με νόστιμα υλικά!!
Καλό βράδυ!!