15/7/13

Τάρτα με κοτόπουλο και κατίκι


Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 φύλλο κουρού
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. κοτόπουλο
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 100 γρ. κατίκι
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
  • Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα στρώνουμε το φύλλο κουρού.
  • Το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία.
  • Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε με τα υπόλοιπα υλικά τη γέμιση.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κομμάτια.
  • Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία, και αφήνουμε τα υλικά στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο(.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα του κοτόπουλου τα αβγά χτυπημένα μαζί με το γιαούρτι, το κατίκι και το μάραθο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα, στρώνουμε καλά και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στη χαμηλή σχάρα για 35 λεπτά.
Πρσοχή!!!
Θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε 4 πράσα στο 6ο βήμα ή μερικά ντοματίνια στο προτελευταίο βήμα ανάλογα τις προτιμήσεις μας. 
Η συνταγή βασίστηκε στην συνταγή 'Τάρτα με κοτόπουλο και πράσα' από το βιβλίο 'Τα καλέσματα της ευκολίας', του Μάκη Γεωργιάδη.

3 σχόλια:

  1. Υπέροχη τάρτα!! Απλά υλικά συνθέτουν ένα υπέρχο πλήρες γεύμα!! Ο μάραθος νιώθω ότι της πηγαίνει πολύ!!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη και με ωραίους συνδυασμούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλώς σε βρίσκουμε!!!
    Ωραιότατη και "πλούσια" η τάρτα σου, με νόστιμα υλικά!!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...