18/7/13

Καπονάτα

Καπονάτα ή ιταλικό μπριάμ

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 4 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 20 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξερός βασιλικός
  • αλάτι
Πώς το κάνουμε:
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι.
  • Μόλις ζεσταθεί, σωτάρουμε με τη σειρά το κρεμμύδι, το σέλερυ, τις μελιτζάνες και προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη  και τις ελιές.




  • Ανακατεύουμε το ξίδι με την ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.


  • Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και σερβίρουμε με φέτες ψημμένου ψωμιού.


  • Σε περίπτωση που μας περισσέψει φαγητό, τότε μπορούμε να κάνουμε ωραιότατες μπρουσκέτες. Παίρνουμε φέτες ψωμιού, τρίβουμε μια σκελίδα σκόρδου επάνω και ρίχνουμε λίγο λάδι.
  • Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά, ώστε να γίνουν τραγανές.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα λευκό τυρί όπως μοτσαρέλα ή φιλαδέλφεια και από πάνω βάζουμε καπονάτα.
Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο 'Αυτή είναι η κουζίνα μου' του Β. Δρίσκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπριοσάκια με σταφίδες και κάρδαμο

Με τον καιρό να έχει για τα καλά χαλάσει, έχουμε την καλύτερη αφορμή να μένουμε στο σπίτι περισσότερο και να απολαμβάνουμε όμορφα πρωϊνά, ...