4/8/13

Στρίβειν δια του Κριτσινίου

Στριφτά Κριτσίνια

Θα εκπλαγείτε με το τι μπορούμε να κάνουμε με ένα φύλλο σφολιάτας. Αφού μάθαμε που μάθαμε να το ανοίγουμε, τουλάχιστον να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ποικιλοτρόπως!
 
 
Υλικά που θα χρειαστούμε:
 
- ένα φύλλο σφολιάτας (συνταγή εδώ http://chefindespair.blogspot.gr/2013/02/blog-post_22.html)
-150 γρ. φέτα
- ρίγανη
 
εναλλακτικά,
- 150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- πάπρικα
 
Αριθμός κριτσινιών: 30 μεσαία σε πάχος
 
Πώς το κάνουμε:
 
- Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας
- Ρίχνουμε την φέτα σε τρίμματα και την ρίγανη σε όλο το φύλλο
  Η'
- Την κεφαλογραβιέρα και την πάπρικα παντού.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε λωρίδες, τόσο λεπτές ή παχιές όσο θέλουμε.
- Κάθε λωρίδα την στρίβουμε βιδωτά και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο, αν θέλουμε.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o( για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
 
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε το φύλλο της σφολιάτας που έχει περισσέψει από την πίτα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου