1/8/13

Σαλάτα πράσινη με αβοκάντο, μαγιονέζα και παπαρουνόσπορο





Ψάχνοντας μια συνταγή δρσερή και ελαφριά για τις ημέρες του καύσωνα βρήκα αυτή την ωραία σαλατούλα.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

- 4 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά ψιλοκομμένα (άισμπεργκ, μαρούλι, λόλα)
- 1/2 αβοκάντο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού για το αβοκάντο
- αλάτι
- πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

-1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
-1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (εγώ έβαλα σπιτική μαγιονέζαhttp://chefindespair.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1.html)
- 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
- αλάτι

Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:

- Κόβουμε το αβοκάντο, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε τη σάρκα σε μικρότερα κομμάτια.
Τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά του ντρέσινγκ και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του αβοκάντου, τα ανάμεικτα σαλατικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή με κάποιες μικροαλλαγές είναι από το βιβλίο του Β. Δρίσκα ' Αυτή είναι η κουζίνα μου'.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Καλό Οκτώβρη! Ο Σεπτέμβρης ήταν δύσκολος μήνας. Είχε πολλές αλλαγές για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ευτυχώς ευχάριστες, ένα φορτωμένο πρ...