15/9/13

Σύκα μελωμένα με ξηρούς καρπούς


Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γλυκά, και πιο θρεπτικά φρούτα αυτής της εποχής είναι τα σύκα.
Ευκαιρία λοιπόν είναι να τα απολαύσουμε τώρα φρέσκα, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο θα πρέπει να περιοριστούμε στα αποξηραμένα.
Τα σύκα συνήθως τα τρώμε όπως είναι, αφού τους βγάλουμε το εξωτερικό περίβλημά τους, ωστόσο μπορούμε να το συμπεριλάβουμε στα ορεκτικά μας, αφού ταιριάζει πολύ με τυριά, ή ακόμη και στο επιδόρπιο, τονίζοντας την γλυκιά τους γεύση!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

8 ώριμα σύκα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 χούφτα καθαρισμένα καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
μασκαρπόνε ή γιαούρτι για το σερβίρισμα

Μερίδες: 2-4

Πώς το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ρυθμίζετε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.  Στη συνέχεια κόβουμε τα σύκα από την κορυφή στις τέσσερις γωνίες τους σαν λουλούδι.

Βάζουμε τα σύκα σε ένα ταψί και ρίχνουμε από ένα μικρό κομμάτι βούτυρο πάνω από κάθε σύκο.  Περιχύνουμε το μέλι πάνω από το σύκα, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και μπαχαρικά.
Βάζουμε στη σχάρα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα. Σερβίρουμε με μασκαρπόνε τυρί ή γιαούρτι

Πηγή: www.sidagi.gr

1 σχόλιο:

  1. Ωραίος συνδυασμός τα σύκα με τους ξηρούς καρπούς! Τέλεια και η ιδέα του μασκαρπόνε σαν συνοδευτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή