12/9/13

Αρακάς με λιαστή ντομάτα και φορμαέλα

Μια...διαφορετική συνταγή για τον αρακά!


 
Υλικά που θα χρειαστούμε:
  •  500 γραμ. αρακάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
  • 100 γραμ. φορμαέλα
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά, ψημμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού
Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το σκόρδο σε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε τον αρακά, τον βασιλικό, τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και 1 φλιτζάνι νερό. 
  • Αλατίζουμε και βράζουμε για 20 λεπτά. Κόβουμε την φορμαέλα σε μικρούς κύβους. Την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον αρακά και αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με ψημμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από το βιβλίο του 'Αυτή είναι η κουζίνα μου.'

Προσοχή! Άν δεν βρούμε φορμαέλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο τυρί που είνανι μαστιχωτό όπως μαστέλλο ή χαλούμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cookies πορτοκαλιού με τυρί κρέμα

Ιδανικά για να διακοσμήσουν τα παγωτάκια μας, αλλά και σκέτα... αυτά τα μπισκότα με πορτοκάλι και τυρί κρέμα, είναι μούρλια!!            ...