12/9/13

Αρακάς με λιαστή ντομάτα και φορμαέλα

Μια...διαφορετική συνταγή για τον αρακά!


 
Υλικά που θα χρειαστούμε:
  •  500 γραμ. αρακάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
  • 100 γραμ. φορμαέλα
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά, ψημμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού
Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το σκόρδο σε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε τον αρακά, τον βασιλικό, τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και 1 φλιτζάνι νερό. 
  • Αλατίζουμε και βράζουμε για 20 λεπτά. Κόβουμε την φορμαέλα σε μικρούς κύβους. Την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον αρακά και αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με ψημμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από το βιβλίο του 'Αυτή είναι η κουζίνα μου.'

Προσοχή! Άν δεν βρούμε φορμαέλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο τυρί που είνανι μαστιχωτό όπως μαστέλλο ή χαλούμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπριοσάκια με σταφίδες και κάρδαμο

Με τον καιρό να έχει για τα καλά χαλάσει, έχουμε την καλύτερη αφορμή να μένουμε στο σπίτι περισσότερο και να απολαμβάνουμε όμορφα πρωϊνά, ...