8/9/13

Ντάκος ή Κουκουβάγια

Όπως και να το πούμε, είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της κρητικής διατροφής.Είναι εύκολο, θρεπτικό και αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, αν και συνήθως το συναντάμε στο κατάλογο στην κατηγορία της σαλάτας ή του ορεκτικού.




Υλικά που θα χρειαστούμε:

- 1 μεγάλο παξιμάδι, κατά προτίμηση κριθαρένιο
- 1 ντομάτα, τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- 100 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κάππαρη
- ρίγανη

Πώς το κάνουμε:
- Βρέχουμε το παξιμάδι λίγο, γιατί μετά θα βραχεί αργότερα και με το λάδι.
- Απλώνουμε από πάνω την ντομάτα.
- Ρίχνουμε τα τρίμματα του τυριού και από πάνω την κάππαρη
- Τέλος, ρίχνουμε τη ρίγανη.
-Το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

1 σχόλιο:

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...