Όπως και να το πούμε, είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της κρητικής διατροφής.Είναι εύκολο, θρεπτικό και αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, αν και συνήθως το συναντάμε στο κατάλογο στην κατηγορία της σαλάτας ή του ορεκτικού.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 μεγάλο παξιμάδι, κατά προτίμηση κριθαρένιο
- 1 ντομάτα, τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- 100 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κάππαρη
- ρίγανη
Πώς το κάνουμε:
- Βρέχουμε το παξιμάδι λίγο, γιατί μετά θα βραχεί αργότερα και με το λάδι.
- Απλώνουμε από πάνω την ντομάτα.
- Ρίχνουμε τα τρίμματα του τυριού και από πάνω την κάππαρη
- Τέλος, ρίχνουμε τη ρίγανη.
-Το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Από τις πιο νόστιμες σαλάτες! Πραγματικά ένα πλήρες γεύμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή