5/9/13

Βίδες ολικής με ψητά λαχανικά

Ύστερα από τις 'κρεπάλες' των διακοπών, καιρός για μια δροσερή, αλλή ταυτόχρονα ελαφριά συνταγή ζυμαρικών, κατάλληλη για φαγητό στο γραφείο.



 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. βίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες ώριμες σε κυβάκια
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. φέτα
  • αλάτι και πιπέρι
Για τη σος
  • 6 ελιές, ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
  • 1/2φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • αλάτι και πιπέρι
Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:
  • Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται στην συσκευασία και τις στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις βίδες, τα λαχανικά που περάσαμε από το τηγάνι , την ντομάτα, τον μαϊντανό και τη φέτα, σπασμένη σε κομματάκια. Περιχύνουμε με τη σος.
Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο 'Ταπεράκι στο Γραφείο' της Ελένης Ψυχούλη από το Βήμα Gourmet.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...