22/9/13

Χυλοπίτες με λουκάνικο

Και μιας και ξεκίνησαν τα πρωτοβρόχια, εδώ στους πρόποδες του Ταϋγέτου, καιρός να φτιάξουμε ένα φαγητό που συνδυάζει δύο αγαπημένα μεσσηνιακά προϊόντα: τις χυλοπίτες και τα λουκάνικα. 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 κούπα χυλοπίτες
  • 2 κούπες νερό ή ζωμός κοτόπουλου ζεστό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κουταλιές σούπες λάδι
  • 2 ώριμες ντομάτες πολτοπιημένες στο multi
  • τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Μερίδες: 2

Πώς το κάνουμε:
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.
  • Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα και μόλις κάψει, τα ρίχνουμε μέσα και τα σοτάρουμε, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και το λουκάνικο να ροδίσει.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις χυλοπίτες , τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
  • Αλατοπιπερώνουμε, και όταν εξατμιστούν τα υγρά του, κλείνουμε την κουζίνα.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε!

1 σχόλιο:

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...