26/9/13

Μπιφτέκια

Σήμερα το μενού έχει μπιφτέκια!Απλή συνταγή, αλλά αγαπημένη...Ό,τι πρέπει για το ταπεράκι μου στο γραφείο. Συνήθως, φτιάχνω πολλά και τα αποθηκεύω στην κατάψυξη, μέχρι να τα χρειαστώ.

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (μία φορά περασμένος από τη μηχανή)
  • 300-350γρ. κιμάς χοιρινός (μία φορά περασμένος από τη μηχανή)
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1,5 κούπα ψίχα ψωμί
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: περίπου 10 μπιφτέκια

Πώς το κάνουμε:
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούνε στο ψυγείο,
      ιδανικά για μία ημέρα, αλλιώς τουλάχιστον για 2 ώρες.
  • Άν δεν τα ψήσουμε όλα, μπορούμε να τα τυλίξουμε σε ζελατίνα,
και να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου