29/9/13

Ψητά λαχανικά με σάλτσα φέτας

Ένα πολύ ελαφρύ φαγητό που αποτελεί μια καλή εναλλακτική πρόταση για σαλάτα.
 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κουτ. σούπας ανάμεικτα φρέσκα αρωματικά (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
Για τη σάλτσα φέτας:

  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Μερίδες: 2-3

Πώς το κάνουμε:
  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβουμε σε τέταρτα.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, και τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.
  • Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, αλείφουμε με ένα πινελάκι το 1/4 του φλιτζανιού λαδιού πάνω τους και τα αλατίζουμε.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο ( για 12 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το μπαλσάμικο και τα φρέσκα μυρωδικά και περιχύνουμε με αυτά τα ψητά λαχανικά.
  • Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για την σάλτσα φέτας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Απλώνουμε την σάλτσα φέτας πάνω από τα λαχανικά και.. καλή μας όρεξη! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...