9/6/14

Κριθαράκι με καπνιστή γαλοπούλα

Μετά από ένα ωραίο τριήμερο, επιστροφή στην πραγματικότητα και στην καθημερινή κουζίνα. Ωστόσο, ένα καθημερινό φαγητό μπορεί με μικρές 'πινελιές' να γίνει ξεχωριστό.
 
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
- 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/3 πιπεριά πορτοκαλί, κίτρινη και κόκκινη ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ λάδι
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/2 κούπα κριθαράκι χοντρό
- 1,5 κούπα νερό
- αλάτι, πιπέρι
 
Μερίδες: 2
 
 
Πώς το κάνουμε:
Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και την γαλοπούλα και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Μετά, ρίχνουμε το κριθαράκι, και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, τον πελτέ και το νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, και αλατοπιπερώνουμε.
Μετά από 20 λεπτά, περίπου, το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή με ό,τι τυρί μας αρέσει και καλή μας όρεξη.
 


2 σχόλια:

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...