9/7/14

Σοκολατένια μπολάκια με παγωτό cookies

Τις τελευταίες ημέρες με την θερμοκρασία να έχει ανέβει αρκετά, το μυαλό μου τριγυρνά συνεχώς σε παραλίες, με διάφανα κρυστάλλινα νερά και καλοκαρινές βόλτες δίπλα στο κύμα. Και εκεί που έχω χαθεί στην ονειροπόληση, τα τηλέφωνα χτυπάνε στη δουλειά, και με προσγειώνουν απότομα στην πραγματικότητα. Ακόμη κι αν οι διακοπές μου φέτος θα είναι μετ' εμποδίων μιας οι άδειες στη δουλειά δίνονται με δυσκολία,  είμαι αποφασισμένη να τις περάσω όσο καλύτερα γίνεται. 
Μιλώντας όμως για καλοκαίρι,  γίνεται καλοκαίρι χωρίς παγωτό ??Δεν γίνεται. Και ειδικά αν είναι σπιτικό, είναι ακόμη καλύτερο. Μία από τις αγαπημένες μου γεύσεις είναι το παγωτό κρέμα με cookies. Και αν μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι χρειάζεται πολύπλοκη διαδικασία και παγωτομηχανή, ευτυχώς διαψεύστηκα πανηγυρικά. Λίγα και απλά υλικά χρειάζονται μόνο,  για ένα υπέροχο παγωτό με τραγανά σοκολατένια cookies. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται πολύ κουράγιο για να μην το φάτε όλο!





 Υλικά που θα χρειαστούμε:

-Για τα σοκολατένια μπολάκια:
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 8 φορμάκια σιλικόνης για muffin 
-Για το παγωτό
  • 2 τενεκεδάκια γάλα πλήρες συμπυκνωμένο (2 x 410 gr)
  • 1 συσκευασία garni με γεύση βανίλια (2 φακελάκια x 110 gr)
  • 1 τενεκεδάκι γάλα ζαχαρούχο
  • 2 πακέτα oreo (original)
  • 2 βανίλιες

  Μερίδες: 8-10

Πώς το κάνουμε:

 -Για τα σοκολατένια μπολάκια:

   Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Παίρνουμε τα φορμάκια σιλικόνης και τα αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο.

Με ένα πινελάκι αλείφω την σοκολάτα σε κάθε φορμάκι και τα βάζω στην κατάψυξη  για  να παγώσουν.

 Όταν παγώσουν, τα βγάζουμε από τα φορμάκια τους.

 -Για το παγωτό

  1. Σε ένα μπολ, αδειάζω τα δύο συμπυκνωμένα γάλατα και τα χτυπάω με το μίξερ να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
     2. Βάζω το μπολ όπως είναι στην κατάψυξη για 2 ώρες.
     3. Το βγάζω και προσθέτω τα δύο φακελάκια του garni χτυπώντας με το μίξερ παράλληλα. Χτυπάω το μείγμα μου αρκετά μέχρι να γίνει μία ομοιογενής κρέμα και να φουσκώσει (δε θα γίνει σαντιγύ).
    4. Στη συνέχεια, προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάω λίγο ακόμη για να ανακατευτεί καλά.
     5. Σπάω τα μπισκότα με το χέρι ή πολύ προσεκτικά στο μπλέντερ (δε θέλουμε να γίνουν σκόνη) και τα προσθέτω στο μείγμα μου ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
    6. Αδειάζω το μείγμα μου στο δοχείο που επιθυμώ και περιμένω κάποιες ωρίτσες να παγώσει. Καλή σας απόλαυση!



Πηγή:  

Σοκολατένια μπολάκια http://cookandfeed.blogspot.gr/2013/08/frozen-coffee-mousse-in-chocolate-bowls.html

Παγωτό βανίλια με Cookies https://www.sintagespareas.gr/sintages/theiko-pagoto-cookies-cream.html












4 σχόλια:

  1. Ωραιο συνδυασμο συνταγων εκανες!! Αχ....που ειναι ομως το τελικο αποτελεσμα; Το μπολακι με το παγωτο σερβιρισμενο;;;; Φανταζομαι οτι οταν το τρως θα σπαει στο στομα. Πεθαινω!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουπς! Είχα ξεχάσει να βάλω τη σχετική φωτό. Σε ευχαριστώ για την υπενθύμιση!

      Διαγραφή
  2. Τέλεια είναι! Τρομερή ιδέα, να τρως και το παγωτό και τη βάση! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...