27/9/14

Μηλόπιτα

Το φθινόπωρο είναι προ των θυρών, και τα μήλα έχουν αρχίσει να έχουν την τιμητική τους. Και επειδή μήλο και κανέλα είναι ένας απίστευτος συνδυασμός, υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο με μια φανταστική μηλόπιτα. Μια κλασσική συνταγή, για να συνοδέψει τον καφέ μας, ή να γίνει το κολατσιό των παιδιών ;όταν φτιαχτεί σε ατομικά φορμάκια.



1ο Στάδιο

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
4-5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
(Προαιρετικά: Μία χούφτα καρύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια)

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στο φούρνο σε ένα μικρό ταψί να λιώσει. Μόλις λιώσει το βγάζουμε, απλώνουμε  στον πάτο τα μήλα, τα καρύδια και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθούν για μισή ώρα και να καραμελώσουν.

2ο Στάδιο

Υλικά
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση

Χτυπούμε καλά στο μίξερ τα υλικά και τα ρίχνουμε πάνω από τα μισοψημένα μήλα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για άλλη μισή ώρα περίπου. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μία πιατέλα, μετά από 5 περίπου λεπτά αφού το έχουμε βγάλει από το φούρνο.

Πηγή: http://lopis-place.blogspot.gr/2011/10/blog-post_20.html

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραιο γλυκάκι!
    Καλό υπόλοιπο στη μέρα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα πιο αγαπημένα γλυκά η μηλόπιτα^^ Με σαντιγί από πάνω γίνεται όνειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεμένα μηλαράκια! Δίνουν πάντα τις πιο ωραίες λιχουδιές! Για να αντέξουμε το φθινόπωρο... :-)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραια ιδεα μου εδωσες!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...