21/9/14

Μοσχαράκι με πράσα στη γάστρα

Κυριακή απόγευμα και ευτυχώς ο καιρός είναι ακόμη αρκετά καλός για να απολαμβάνουμε βόλτες στην εξοχή ή όπου αλλού θέλουμε. Η Κυριακή ήταν ανέκαθεν για μένα μια ημέρα χαλάρωσης αλλά και προγραμματισμού της εβδομάδας που θα ακολουθήσει. Επίσης είναι και η μέρα που απολαμβάνω περισσότερο τη μαγειρική, λόγω χρόνου, και συνήθως το αποτέλεσμα με ανταμοίβει, όπως και σήμερα. Καλή εβδομάδα!!!
 
 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 900 γρ. μοσχαράκι ελιά κομμένο σε μπουκιές
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
- χυμός από 2 λεμόνια
- 8 πράσα σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 70 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 φύλλα δάφνης
- 300 ml. νερό
- αλάτι, πιπέρι

Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 ο (.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σωτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές για να το 'θωρακίσουμε'.
- Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε στη γάστρα το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και τη δάφνη και περιχύνουμε με το νερό.
- Κλείνουμε τη γάστρα ερμητικά και ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες.
- Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας και...καλή μας όρεξη!!!!

Πηγή: Βιβλίο Μαγειρικής Βήμα Gourmet
 

4 σχόλια:

  1. Τα κρέατα στη γάστρα γίνονται λουκουμάκια!
    Καλη μας εβδομάδα
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ένα πιάτο που τα έχει όλα!!Το σέρβιρες και με τον πουρέ πατάτας που λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή