21/9/14

Μοσχαράκι με πράσα στη γάστρα

Κυριακή απόγευμα και ευτυχώς ο καιρός είναι ακόμη αρκετά καλός για να απολαμβάνουμε βόλτες στην εξοχή ή όπου αλλού θέλουμε. Η Κυριακή ήταν ανέκαθεν για μένα μια ημέρα χαλάρωσης αλλά και προγραμματισμού της εβδομάδας που θα ακολουθήσει. Επίσης είναι και η μέρα που απολαμβάνω περισσότερο τη μαγειρική, λόγω χρόνου, και συνήθως το αποτέλεσμα με ανταμοίβει, όπως και σήμερα. Καλή εβδομάδα!!!
 
 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 900 γρ. μοσχαράκι ελιά κομμένο σε μπουκιές
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
- χυμός από 2 λεμόνια
- 8 πράσα σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 70 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 φύλλα δάφνης
- 300 ml. νερό
- αλάτι, πιπέρι

Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 ο (.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σωτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές για να το 'θωρακίσουμε'.
- Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε στη γάστρα το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και τη δάφνη και περιχύνουμε με το νερό.
- Κλείνουμε τη γάστρα ερμητικά και ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες.
- Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας και...καλή μας όρεξη!!!!

Πηγή: Βιβλίο Μαγειρικής Βήμα Gourmet
 

4 σχόλια:

  1. Τα κρέατα στη γάστρα γίνονται λουκουμάκια!
    Καλη μας εβδομάδα
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ένα πιάτο που τα έχει όλα!!Το σέρβιρες και με τον πουρέ πατάτας που λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...