14/9/14

Ντοματοκεφτέδες

Κυριακή, γιορτή και σχόλη να 'ταν η βδομάδα όλη, και Δευτέρα να 'ταν μόνο, καναδυό φορές το χρόνο!!Επειδή, όμως Κυριακή είναι μόνο μια φορά την εβδομάδα (δυστυχώς), τότε οφείλουμε να την απολαμβάνουμε. Με ένα καλό φαγητό, μια καλή παρέα ή απλώς με το να διαθέσουμε στον εαυτό μας τον πολύτιμο χρόνο που δεν έχουμε μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα ειδικά που είναι και του Σταυρού, ας μην ξεχάσουμε τους Σταύρους και τις Σταυρούλες. Όσο ακόμα οι ντομάτες είναι ακόμα στην εποχή τους, ας φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες. 

Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 5 ντομάτες μέτριες
-100 γρ. φέτα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα

Μερίδες: 5

Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να έχουμε ένα χυλό.Αλατοπιπερώμουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, και παίρνουμε με ένα κουτάλι σούπας από το μίγμα και το τηγανίζουμε από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά.
- Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.


7 σχόλια:

  1. Φανταστικοί και νοστιμότατοι! Κάπως έτσι τους κάνω και εγω!
    Φιλια πολλά!
    Καλή μας εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σου αρέσουν! Καλή εβδομάδα και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπώ πολύ τους ντοματοκεφτέδες και μου αρέσουν ιδιαίτερα οι δικοί σου! Εύκολοι και αφράτοι, να μοσχοβολάνε δυόσμο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ο δυόσμος είναι απαραίτητο συστατικό.Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  4. Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό! Τους φτιάχνουμε πολύ συχνά! Καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και ενα παγωμενο τσιπουρακι διπλα ..... πωωωω!!! ονειρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...