7/12/14

Χοιρινό καρέ με μπαχαρικά

Οι γιορτές των Χριστούγεννων είναι πλέον αρκετά κοντά και το σπίτι ντύθηκε στα γιορτινά του μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τα χαλιά στρώθηκαν, και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μπήκαν το καθένα στη θέση του, όπως και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εντάξει, μικρό δεντράκι είναι, αλλά δεν χάνει τίποτα από τη γιορτινή μαγεία του. Μέσα σε αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα, το φαγητό δεν θα μπορούσε παρά να έχει κάτι από αυτή. Με απλά και εύκολα υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1,5 κιλό χοιρινό καρέ
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο, άσπρο, μαύρο, θρυμματισμένο
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι

Μερίδες: 4

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μαζί με τις 2 κουτ. σούπας λάδι σε ένα μπολάκι. Προσθέτουμε  και αλάτι. Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε όλα στη γάστρα,   αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι. Ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 ο ( για περίπου 2 ώρες. Στα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να πάρει το φαγητό ωραίο χρώμα. Και... καλή μας όρεξη!!!

Προσοχή!!!
Το χοιρινό καρέ είναι στην ουσία χοιρινές μπριζόλες ενωνμένες. Οπότε, καλό είναι ο κρεοπώλης να σπάσει το κόκκαλο στο κάτω μέρος, ούτως ώστε να μπορούν να χωριστούν εύκολα οι μπριζόλες μόλις ψηθούν.


8 σχόλια:

  1. Ένα ωραιότατο πιάτο και οικονομικό για τις γιορτές που σίγουρα όλοι θα λατρέψουν , περασμένη και η ώρα αχ μου άνοιξες την όρεξη...
    απο : xiotiko.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άνοιξα την όρεξη. Ναι είναι οικονομικό, άλλωστε η φτώχεια θέλει καλοπέραση!!!

      Διαγραφή
  2. πωπωπωπω λουκουμακι! Και το τιπ στο τελος πολυ χρησιμο!
    Καλή εβδομάδα
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το βρήκες χρήσιμο! Καλή εβδομάδα και σε εσένα!!

      Διαγραφή
  3. Μοσχομύρισε το φαγητό σου και ήρθα!! Παραδοσιακό φαγητό και η γάστρα το κάνει ακόμα καλύτερο!!Καλές γιορτές να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το φαγάκι σου άνετα θα μπορούσε να σταθεί και στο γιορτινό τραπέζι, δείχνει πολύ νόστιμο!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...