1/1/15

Καλή χρονιά!- Αλμυρό γαλακτομπούρεκο με κασέρι και καπνιστό χοιρινό-

Μια δύσκολη χρονιά πέρασε, μια νέα μόλις ξεκίνησε! Συνήθως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα όλοι βάζουμε νέους στόχους, νέα όνειρα και ελπίζουμε για το καλύτερο. Η δική μου διαίσθηση είναι ότι αυτή η χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δυναμική και απρόβλεπτη. Τόσο σε επίπεδο χώρας, στη σκιά όλων των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, όσο και σε πιο προσωπικό επίπεδο. Εύχομαι σε όλους η νέα χρονιά να τους φέρει ό,τι επιθυμούν!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετούλες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 ml γάλα
- 250 γρ. κασέρι τριμμένο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. καπνιστό χοιρινό ή μπέικον, σε μικρά κυβάκια
- 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 2 αβγά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι

Μερίδες: 7-8

Πώς το κάνουμε:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το καπνιστό χοιρινό ή το μπέικον και συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με ένα φλιτζάνι νερό και, λίγο πριν βράσουν, ρίχνουμε το σιμιγδάλι . Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, το τυρί, τον μαϊντανό, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το κρεμμύδι με το χοιρινό και πιπέρι. Αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε το βούτυρο. Σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας κάθε ένα χωριστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε χωριστά.
Χαράζουμε σε κομμάτια, βουτυρώνουμε  καλά την επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180ο C βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
 
Πηγή: Olive Magazine , Δεκέμβριος 2014.
 

2 σχόλια:

  1. Τί πέροχη ιδέα για αλμυρό γαλακτομπούρεκο! Σου εύχομαι μια καλή χρονιά και ένα υγιές και καλότυχο 2015!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...