29/5/15

Πεϊνιρλί

Παρασκευή απόγευμα και τριήμερο εν όψει! Μόνο αυτή η σκέψη αρκεί για να μας φτιάξει τη μέρα! Ο καιρός έχει βελτιωθεί ξανά και όλα δείχνουν πως το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα είναι μια ρεαλιστική, πλέον σκέψη.Κι επειδή η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, τι καλύτερο από αφράτα αχνιστά πεϊνιρλί??Καλό τριήμερο, ό,τι κι αν κάνετε!  


Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 540 γρ. αλεύρι
- 2 κούπες γάλα φρέσκο
- 1, 5 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ αλάτι κοφτή

Μερίδες: 4 μεγάλα

Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και φτάχνουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
- Το σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
- Για γέμιση ετοιμάζουμε ότι θέλουμε.
  • Μπορούμε να τα γεμίσουμε με κιμά που θα τον μαγειρέψουμε έτσι ώστε να μείνει με λίγα υγρά ή τα γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν ή ακόμη και με τυρί και αυγό.


  • Πηγή: Πεϊνιρλάκια μούρλια http://www.sintagespareas.gr/sintages/peinirlakia-mourlia.html#ixzz3DxuA00wc
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπριοσάκια με σταφίδες και κάρδαμο

    Με τον καιρό να έχει για τα καλά χαλάσει, έχουμε την καλύτερη αφορμή να μένουμε στο σπίτι περισσότερο και να απολαμβάνουμε όμορφα πρωϊνά, ...