25/6/15

Κεφτεδάκια με σάλτσα

Κεφτεδάκια τηγανητά με κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες!
Και ποιος δεν τα έχει συνδέσει με καλοκαιρινές διακοπές ή με τα παιδικά του χρόνια. Επιπλέον, είναι βολικό φαγητό γιατί μπορεί κάποιος να τα φάει την επόμενη ημέρα εξίσου ευχάριστα ή να τα βάλει στην κατάψυξη πριν τα τηγανίσει και να τα χρησιμοποιήσει όποτε θέλει. Και για μια νοικοκυρά με περιορισμένο χρόνο, όπως κι εγώ άλλωστε, αυτή είναι μια σωτήρια λύση.
Χμμ, τελικά μήπως το blog θα έπρεπε να έχει όνομα 'Νοικοκυρά σε απόγνωση΄? Τεσπά, πάμε στη συνταγή!
 
Υλικά:

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 κιλό κιμάς χοιρινός
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 κ. σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμμένος
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 6
 
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη. Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, το στύβουμε καλά και το προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αυγό χτυπημένο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά λίγο να ξεκουραστεί.

  •  Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες , τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τους τοποθετούμε σε μια πιτέλα.
  • Βάζουμε τις ντομάτες τριμμένες σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό, την κανέλα, το κρασί, λίγο αλάτι, πιπέρι και λάδι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, αφήνουμε για 10 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.  Ταιριάζει τέλεια με μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...