29/7/15

Τηγανητός μπακαλιάρος

Θέλω επειγόντως διακοπές!!Τον τελευταίο καιρό ξυπνάω και κοιμάμαι με αυτή τη σκέψη. Είναι λογικό βέβαια, αφού η φετινή χρονιά ήταν αρκετά κουραστική, αν και δημιουργική.
Η Αθήνα σιγά σιγά αδειάζει και η τηλεόραση μας 'βομβαρίζει' καθημερινά από καλοκαιρινά πλάνα. Θάλασσα, ήλιος, κρύα μπίρα και τα απαραίτητα μεζεδάκια συνθέτουν το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό, ακόμη και γι ' αυτούς θα παραμείνουν εντός των τειχών με μικρές κοντινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Ένας τέτοιος μεζές είναι ο τηγανητός μπακαλιάρος. Άν πάρετε κατεψυγμένο, το θετικό είναι ότι δεν χρειάζεται ξαλμύρισμα, οπότε η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο γρήγορη.
Σας αποχαιρετώ λοιπόν, καλές διακοπές! Θα τα πούμε από Σεπτέμβριο με νέες συνταγές και ιδέες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κρυφοκοιτάζω πού και πού στα blog, αφού οι 'κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται'. Φιλιά!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 κιλό μπακαλιάρος κατεψυγμένος
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι μπίρα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες. Βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τη μπίρα και το ανακατεύουμε. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε απαλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, βουτάμε μία μία τις μερίδες στο χυλό και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνα, ώστε να στραγγίξουν καλά. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και συνοδεύονται τέλεια με σκορδαλιά.

1 σχόλιο:

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...