6/2/16

Ντοματόσουπα

Επιτέλους Σαββατοκύριακο! Και μιας κι έρχεται μαζί με αυτό και το κρύο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, είναι ευκαιρία για χουχούλιασμα στο σπίτι και μια νόστιμη ζεστή σουπίτσα.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
- 1 πράσο
- 900 γρ. νερό
- 1/2 κεσές γιαούρτι 2%
- 200 γρ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι

Για το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:
 - 3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
-  1/2 κεσές γιαούρτι 2%

Μερίδες: 4

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τις πιπεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα προς μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά με σύρμα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με μυρωδικά της επιλογής μας (βασιλικό ή μαϊντανό κλπ.). Συνοδεύουμε τη σούπα με φρυγανισμένο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπριοσάκια με σταφίδες και κάρδαμο

Με τον καιρό να έχει για τα καλά χαλάσει, έχουμε την καλύτερη αφορμή να μένουμε στο σπίτι περισσότερο και να απολαμβάνουμε όμορφα πρωϊνά, ...