23/2/16

Σπιτικός γύρος

Και μιας και η τσικνοπέμπτη κοντοζυγώνει, όχι ότι χρειαζόμασταν αφορμή, ευκαιρία για μια πανεύκολη συνταγή για όσους καλοφαγάδες δεν έχουν barbeque ή ψησταριά στο σπίτι.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

- 4 μπριζόλες λαιμού
- 4 φέτες μπέικον
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 κ. γλ. θυμάρι
- 4 κ. σ. λάδι
- 1 ποτ. κρασιού νερό
- 2 κρεμμύδια
- 4 πίτες
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
προαιρετικά 2 ντομάτες

Μερίδες: 4

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά το λάδι.
  2. Βάζουμε το μπέικον πάνω στη μία μπριζόλα και σκεπάζουμε με την άλλη μπριζόλα.
  3. Κάνουμε το ίδιο και με τις άλλες δύο.
  4. Τα πατάμε με τα χέρια μας να ενωθούν καλά
  5. Τοποθετούμε μέσα στη γάστρα τις μπριζόλες.
  6. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φετούλες και το τοποθετούμε στη γάστρα δεξιά και αριστερά από το γύρο.
  7. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180ο C για μία ώρα
  8. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε το γύρο. Σε ξύλο κοπής τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να θυμίζει γύρο στην όψη. Τον ξαναβάζουμε στη γάστρα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα με ανοιχτό το καπάκι ώστε να ροδίσει.
  9. Ζεσταίνουμε τις πίτες στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
  10. Σερβίρουμε με τις πίτες, από πάνω το γιαούρτι και το γύρο και συνοδεύουμε με το γιαούρτι και προαιρετικά με μια κομμένη ντοματούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Galette χωριάτικη

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, όλοι αναζητάμε εύκολες συνταγές για να μας συντροφεύουν τις καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι. Η galette είναι μ...