
Υλικά:
- 1 κούπα φασόλια ξερά μουλιασμένα αποβραδίς
- 1/2 πιπεριά φλωρίνης
- 2 κ.γ. αγγουράκι τουρσί τεμαχισμένα
- 2 κ.γ. κάππαρη
- 2 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες: 3

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια που κατά προτίμηση έχουμε μουλιάσει αποβραδίς, σε αρκετό νερό μέχρι να γίνουν μαλακά. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Είναι ένα υγιεινό φαγάκι που τρώγεται ευχάριστα ακόμη και το καλοκαίρι που είναι πιο δύσκολο να φάμε όσπρια με τον κλασσικό τρόπο.
Πολύ ωραία ιδέα για την περίοδο της σαρακοστής. Ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο από τις κλασσικές συνταγές. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία