6/11/16

Κρητικά λυχναράκια

Λυχναράκια ή καλλιτσούνια με μυζήθρα. Όπως και να τα πούμε είναι μια νόστιμη κρητική λιχουδιά που μπορούμε να φάμε άνετα για πρωινό ή για δεκατιανό στη δουλειά.

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 αυγά

Για τη γέμιση:
  • 800 γρ μυζήθρα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
Τεμάχια: 70

Εκτέλεση:


Ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει  μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια βαμβακερή πετσέτα για 1/2 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ. και κόβουμε κομμάτια με το άνοιγμα ενός μεγάλου ποτηριού, ή ενός μικρού πιάτου (εξαρτάται από το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλουμε τα λυχναράκια. Απλώνουμε πάνω 1 κουταλιά από τη γέμιση μας και τσιμπάμε γύρω-γύρω τη ζύμη με τα δάχτυλά μας.
Τα αλείφουμε με αυγό, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν, ρίχνουμε λίγη κανέλλα (εγώ ρίχνω μπόλικη)και απολαμβάνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπριοσάκια με σταφίδες και κάρδαμο

Με τον καιρό να έχει για τα καλά χαλάσει, έχουμε την καλύτερη αφορμή να μένουμε στο σπίτι περισσότερο και να απολαμβάνουμε όμορφα πρωϊνά, ...